Skoči na glavno vsebino

21. 4. 2023: Branje ne pozna meja / Čitanje ne poznaje granice 2022/2023

V petek, 21. aprila 2023, smo v okviru mednarodnega projekta »Branje ne pozna meja / Čitanje ne poznaje granice«, z učenci Podružnične šole Studeno, obiskali partnersko šolo v projektu, Osnovno šolo Viktorovac Sisak na Hrvaškem.

Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah in ob veselih zvokih harmonike in otroškega petja potovali brez težav.

V Sisku so nas pričakali sovrstniki, učenci 4. razreda, z učiteljicama Željko Kleković Brajenović in Majo Pirc, ravnateljico Višnjo Tadić in knjižničarko Ivo Dužić. Skupaj smo se udeležili prireditve ob 10. obletnici projekta, kot nastopajoča pa sta s svojima deklamacijama nastopila tudi Pika in Matjaž.

Po zaključeni slovesnosti smo se peš sprehodili do šole, kjer so nam prijazni gostitelji razkazali šolske prostore in okolico. Po odličnem kosilu nam je knjižničarka Iva prebrala zgodbo o mestu Sisak, ki smo ga prehodili in spoznavali v popoldanskem času.

Polni lepih vtisov smo se poslovili od svojih prijaznih gostiteljev in odpotovali proti Slovenji. Obljubili smo si, da se naslednje leto vidimo na naši šoli, v Postojni in Studenem.

Vsem, ki so nam obisk partnerske šole na Hrvaškem omogočili se iskreno zahvaljujemo.

 

                                                                                                                                                                                                                                         Učitelja in mentorja: Sintia Klede in Aljaž Mulec

Besedilo in fotografiji: knjižničarka in koordinatorica projekta na šoli: Mateja Kokošar

 

 

 

Dostopnost