Skoči na glavno vsebino

17. 5. 2024: Podružnična šola Planina – Ljubezen je nalezljiva

V petek, 17. 5. 2024, je v Kulturnem domu Postojna potekala predstava Ljubezen je nalezljiva, ki so jo izvedli otroci z OŠ Antona Globočnika Postojna, Podružnične šole Planina.

Otroci so najprej s slovenskim ljudskim izročilom v navihani zgodbi Stara Mica rompompom, s petjem in plesom ob glasbeni spremljavi prikazali življenje nekoč.

Sledila je predstava, v kateri nas je nagovorila čisto vsakdanja zgodba otrok, ki se sprašujejo, kako bi izboljšali medsebojne odnose v šoli.

Predstavila sta se nam povezovalna lika Tik in Tak, ki v vsaki situaciji najdeta dobro, pozitivno rešitev. Sta tudi polna humorja. Pomaga jima kocka, z miroljubnimi gesli ( Imej rad vse ljudi, Odpusti in pozabi, Poskusi se vživeti v drugega, Imej rad prvi, Osreči drugega …).

Tudi ostali otroci so iskreno pripovedovali, kako poteka v šoli življenje s kocko. Povezovale so nas tudi pesmi, ki so jih otroci navdušeno in prisrčno prepevali ter glasba, izpod rok mladih instrumentalistov.

Ljubezen je iz iskrenih otroških izpovedi zažarela med publiko.

Za konec pa smo si ogledali še naš videospot, Naj ljubezen med nami vzcvete, ki nas je kot pika na i, tudi tokrat ganil do solz.

(mentorica folklorne skupine: Brigita Blaško; glasbena spremljava in avtorica predstave Ljubezen je nalezljiva: Mateja Magajna, v okviru dejavnosti za mir, pod okriljem mednarodnega projekta Living Peace International, ostala pomoč in podpora: celoten kolektiv POŠ Planina)

Učiteljica: Mateja Magajna

 

 

 

Dostopnost