Skoči na glavno vsebino

7. 6. 2024: Učenci turistične vzgoje na ekskurziji v Gardalandu

V petek, 7. 6. 2024, učencem ni bilo težko zgodaj vstati, saj nas je pri predmetu turistična vzgoja čakala zaključna ekskurzija v Gardaland. Iz Postojne smo odšli ob 5. 30 in pot nadaljevali preko Nove Gorice v Italijo. Opazovali smo intenzivno obdelano Padsko nižino ter od naše vodičke Damijane, izvedeli veliko zanimivosti o sami Italiji. Pot je s krajšim postankom hitro minila in pred 10. uro smo že občudovali plesno točko, ki naznanja odprtje najbolj znanega zabaviščnega parka v Italiji.

Tedaj se je tudi začel najbolj zabaven del naše ekskurzije. Razdelili smo se v manjše skupine in vsaka skupina je, glede na svoje želje, raziskovala pestro ponudbo različnih doživetij – od najbolj adrenalinskih, pustolovskih pa tudi do bolj umirjenih in želodcem prijaznih atrakcij. Po 18. uri, ko se je zabava v parku zaključila, smo se nasmejanih obrazov, polni adrenalina in novih vtisov odpravili proti domu. V Postojno, kjer so nas že čakali starši, smo prišli malo pred 23. uro.

 Za vse nas je bil to nepozaben dan. Hvala staršem in vsem, ki ste prispevali k uspešno izpeljani ekskurziji. Hvala tudi učencem, da so se držali pravil in dogovorov.

Učiteljici: Valentina Sever in Andreja Česnik

 

 

 

Dostopnost