Skoči na glavno vsebino

23. 9. – 30. 9. 2023: Evropski šolski športni dan

V letošnjem šolskem letu smo se vključili v mednarodni projekt Evropski šolski športni dan v okviru Športne unije Slovenije, ki predstavlja mrežo šolskih športnih dni. Le ti so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen projekta je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti.

 

Naša šola je Evropski šolski športni dan izpeljala v Evropskem tednu športa med 23. – 30. septembrom 2023.

  • V ponedeljek, 25. 9. 2023, so se učenci 4. razredov preizkusili v balinanju, kegljanju in streljanju z zračno puško.
  • V torek, 26. 9. 2023, so učenci 3. razreda odšli na pohod na Pečno reber.
  • V sredo, 27. 9. 2023, so svojo kondicijsko pripravo preizkusili učenci 8. razredov, ki so se povzpeli na Slavnik in učenci 6. razredov z osvojitvijo Vremščice.
  • V četrtek, 28. 9. 2023, so bili uspešni učenci 5. razredov s pohodom na Planinsko goro in učenci 7. razredov z obiskom čarovnic na Slivnici. Učenci 2. razredov so odšli proti Stari vasi, kjer so tekmovali v krosu. Po teku so imeli igre na travniku.
  • V petek, 29. 9. 2023, so imeli športni dan tudi naši najmlajši, ki so se odpravili na Kočo Mladiko. Učenci podružničnih šol Bukovje in Studeno so Evropski šolski športni dan obeležili z obiskom Pustolovskega parka v Postojni. Za piko na i pa so se učenci neobveznega predmeta šport (4. in 5.r) odpravili na popoldanski pohod na Nanos.

      

Skupno se je športnega dne udeležilo 685 učencev in 55 učiteljev.

     


Koordinator Evropskega športnega dneva: Jasna Kožar 

Dostopnost