Skoči na glavno vsebino

Projekt SPH – “kuhna pa to”

Projekt SPH – “kuhna pa to”

  • TRADICIONALNE VELIKONOČNE JEDI                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   V letošnjem šolskem letu sodelujemo v projektu Kuhna pa to, katerega cilj je priprava zdravega obroka iz sezonskih sestavin. Učenci izbirnega predmeta so se tako preizkušali v pripravi tradicionalnih velikonočnih jedi. Pripravljali so velikonočne pirhe v naravnih barvilih, kislo župo z močnikom, pinco ter pehtranove štruklje. Pri izvedbi dejavnosti sta priskočili na pomoč tudi organizatorka prehrane ga. Irena Višnjevec in vodja šolske kuhinje ga. Tatjana Smerdelj. Učenci 6. razreda pa so svoje znanje pokazali pri pouku gospodinjstva. Po sestavine so se namesto v trgovino, odpravili kar v gozd. Pripravljali so čemaževo juho, koprivne njoke z zrezki v smetanovi omaki in pomladno solato, v kateri ni manjkal regrat, čemaž, radič in trobentice. Pri izvajanju dejavnosti nas je obiskala tudi vodja projekta. Učence je pohvalila za kvalitetno izvedbo kuhanja, pri kateri so dokazali da so izredno samostojni in da starost ni prepreka pri pripravi jedi po visokih standardih.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Učiteljica Mateja Rupnik

Dostopnost