Skoči na glavno vsebino

11. 12. – 15. 12. 2023: Utrinki 7. d in 7. e oddelka s CŠOD Škorpijon

1. DAN

Po 3-urni vožnji smo prispeli v CŠOD Škorpijon in ugotovili, da imajo tu še nekaj snega. Juhej! Namestili smo se v sobe, spoznali hišni red in pojedli obilno kosilo. Po kosilu smo se odpravili v naravo, kjer smo izdelovali bivake, spoznavali gozd, mikroskopirali in se igrali timske igre. Dan zaključujemo še polni energije in komaj čakamo na nove dogodivščine. 

Učiteljica: Janja Križaj

 

2. DAN

Dragi starši. Lahko ste brez skrbi. Vaši otroci znajo po novem preživeti v naravi. So strokovnjaki za oblikovanje bivakov, prav tako brez težav zakurijo ogenj in si spečejo nekaj slastenga. Hkrati lahko preživijo tudi po več ur na svežem hladnem zraku in zmorejo prehoditi dooooolllge pohode. 🙂

Lep pozdrav iz Kozjaka. 

3. DAN

Slabo vreme? Kje pa! Samo druge vremenske okoliščine. Tudi danes smo se potikali po naravi. Če smo se včeraj naučili preživeti v gozdu, smo danes spoznali, kako priti domov. Z orientacijskim tekom smo se dodobra nadihali svežega zraka. Po kosilu smo v učilnicah spoznavali različna drevesa, odigrali nekaj timskih iger in se naučili kako zavezati vozle. 

4. DAN

Četrti dan je bil namenjen dodatnemu urjenju v spretnostih kurjenja ognja, jahanja konjev, opazovanja vremenskih            pojavov …   Pred nami je še zadnji večer družabnih iger, jutri dopoldne pa nas čaka še pohod do Avstrijske meje. Domov se bomo vrnili blatni, utrujeni, a veseli in polni novih doživetij. 

Dostopnost