Skoči na glavno vsebino

5. 2. 2024 – Glasbena olimpijada, šolsko tekmovanje

V ponedeljek, 5. 2. 2024, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje Glasbena olimpijada.

Udeležilo se ga je 8 tekmovalk (Hana Čančula, Nika Strnad, Eva Žnidaršič, Lena Magajna, Živa Rudež, Kaja Strnad, Mila Tica ter Zarja Petrović). Vsa dekleta so v času priprav in ob sami izvedbi tekmovanja izkazala veliko odgovornost in predanost glasbi.

To tekmovanje je na naši šoli potekalo prvič, sicer pa v Sloveniji letos poteka že 13. slovenska glasbena olimpijada.

Tekmovalke so se preizkusile v reševanju pisnih nalog (test), v pevskem nastopu in izvedbi lastne skladbe.

Potek dogodka je strokovno spremljala šolska komisija, katere članice so bile učiteljice: gospa Erika Koren Plahuta, gospa Mojca Argenti ter gospa Barbara Dolgan.

Celoten dogodek je popestril tudi nastop manjše skupine pevk šolskega mladinskega pevskega zbora, dodatno težo dogodku pa je dala tudi prisotnost gospe Martine Sedej Filipčič (pomočnice ravnateljice), ki se je vabilu prijazno odzvala.

Živa Rudež se je med vsemi dekleti najbolje izkazala na vseh treh področjih in tako zbrala 48, 5 točk. Tudi ostala dekleta niso veliko zaostajala, saj so bile razlike v končnem seštevku vseh točk res majhne.

V mesecu marcu (9. 3. 2024) bo v Ljubljani, na Akademiji za glasbo, potekalo državno tekmovanje, kjer se bo Živa pomerila med glasbeniki iz cele Slovenije.

 

Vsem udeleženkam iskrene čestitke, Živi pa srečno v Ljubljani.

Učiteljica: Barbara Dolgan

 

 

Dostopnost