Skoči na glavno vsebino

16. 4. 20204: Regijsko tekmovanje gledaliških skupin – Gledališče Koper

Z učenci dramskega krožka naše šole smo se v torek, 16. 4. 2024, z gledališko igro Bozonovo maščevanje predstavili še na regijskem tekmovanju gledaliških skupin, ki je potekalo v Kopru. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom strokovnega spremljevalca lutkovnih ter otroških gledaliških skupin gospoda Anžeta Viranta. Naši učenci so s svojim izjemnim nastopom navdušili tako občinstvo kot tudi strokovno žirijo. Vzdušje je bilo polno ustvarjalnosti in izjemnih interpretacij.

Selektorji bodo po koncu regijskih tekmovanj med 40 izbrali 7 gledaliških skupin, ki se bodo predstavili na državnem tekmovanju.

Ali bomo med njimi, še ne vemo, zagotovo pa smo veseli, da smo z nastopi  na gledaliških odrih pridobili neprecenljive izkušnje in se naučili veliko novih stvari, ki nam bodo v prihodnosti v veliko pomoč pri ustvarjanju v gledališkem svetu.

Za nastop pred raznoliko publiko ni dovolj le to, da se naučiš besedilo, potrebno je mnogo več. Prepričana sem, da so po sedmih nastopih učenci okrepili svojo samozavest, disciplino, vztrajnost, sodelovalnost… Vse te veščine lahko koristijo v različnih vidikih življenja, ne le na gledališkem odru.

Četudi je bil to mogoče njihov zadnji nastop v letošnjem letu, sem kot mentorica zelo ponosna na njih in v veselje mi je bilo delati z njimi. Naj se na tem mestu zahvalim tudi učiteljici Barbari Dolgan, ki je pripravila svoje učenke MPZ, da so sodelovale z nami.

 

Učiteljica: Andreja Mlakar

 

 

Dostopnost