Skoči na glavno vsebino

19. 4. 2024: Kulturni dan za učence 8. razredov

V petek, 19. 4., smo z učenci 8. razredov na šoli izvedli kulturni dan, ki je bil posvečen poglobljenemu raziskovanju sveta literature skozi dela dveh pisateljev – bratov Igorja in Borisa Karlovška.

Učenci so v okviru domačega branja v letošnjem, pa tudi v preteklih šolskih letih spoznavali njuno literarno delo. Tako so bile prve tri ure v znamenju delavnic, na katerih so učenci razmišljali o branju, imeli so priložnost za odkrivanje novih vidikov zgodb in za spodbujanje svoje domišljije. Raziskovali so življenje in delo obeh avtorjev, preizkusili so se v ustvarjanju stripov, poustvarjalnem pisanju in še marsikaj.

Okrog 10.30 sta naše delavnice obiskala tudi oba omenjena pisatelja, ki sta bila nad ustvarjalnostjo učencev navdušena, osmošolci pa so tako imeli neposreden stik z obema avtorjema.

  1. in 5. šolsko uro smo se vsi skupaj zbrali v večnamenski dvorani, kjer sta devetošolca Tjaš in Hana vodila pogovor. Pisatelja sta nam s pripovedovanjem omogočila, da smo se približali njunemu ustvarjalnemu svetu. Njune zgodbe so nas navdihnile in nas spodbudile k razmišljanju o pomenu literature v našem življenju.

Prireditev so pod mentorstvom učiteljice Barbare Dolgan popestrile učenke Kaja in Zarja z glasbenimi točkami.

Kulturni dan se nam je vsem vtisnil v spomin, prav tako pa sta bila nad ustvarjalnostjo učencev navdušena tudi oba avtorja. Po srečanju sta nam napisala zahvalno pismo, ki ga tukaj objavljamo.

Povezava na slike: http://branjejekul.weebly.com/

Aktiv učiteljev SLJ in knjižničarka Mateja Kokošar

Dostopnost